Skip to main content

Klik op de foto voor meer info.

Le Marche ligt in het midden van Italië aan de oostkust bij de Adriatische zee.
Het grenst aan Toscane, Umbrië, Emilia-Romagna en Abruzzo.

Het best bewaarde geheim van Italië

Le Marche, oftewel de Marken, wordt ook wel het “best bewaarde geheim van Italië” genoemd en heeft met glooiende heuvels, een prachtige kustlijn, diverse stadjes en dorpjes en tal van restaurants van alles te bieden voor je ultieme vakantie.

De inwoners zijn bijzonder vriendelijk en toegankelijk en zijn blij met je komst. Hierdoor voelt alles authentiek aan en krijg je het échte Italië-gevoel.

Het doet in alles denken aan het bekende Toscane, maar hier is het minder toeristisch. Echt een gebied waar veel Italianen zelf op vakantie gaan. De afgelopen jaren komen er wel steeds meer andere toeristen die hier stiekem op vakantie gaan om te genieten van de Marchigiaanse schoonheid.

De Adriatische kust

Langs de 170 km lange kustlijn zijn mooie zand – en kiezelstranden. De Riviera del Conero is vanuit il Posto Perfetto binnen 30 minuten bereikbaar. Er is daar van alles te doen voor jong en oud. Je kunt er o.a. zonnen, zwemmen, suppen of genieten van een rondvaarttocht. Een heerlijke lunch of diner op het strand behoort ook tot de mogelijkheden.

Wil je liever kuieren en shoppen in het leuke kuststadje Sirolo? … dat kan natuurlijk ook.

Dorpjes en stadjes

Naast zee en strand zijn er vele pittoreske dorpjes en interessante stadjes. In de buurt van Il Posto Perfetto kun je een aantal pareltjes bezoeken zoals Loreto, Corinaldo en Offagna. Je vindt hier mooie grote pleinen met leuke barretjes en restaurantjes en volop interessante musea en kerken.

Santa Maria Nuova

Vanuit Il Posto Perfetto ben je zo in het pittoreske dorpje Santa Maria Nuova wat slechts 1,5 kilometer verderop ligt. Je kunt ook te voet, dan is het maar 700 meter. Vanaf het pad heb je in de verte uitzicht op de zee. In Santa Maria Nuova vind je meerdere winkeltjes en een supermarkt.

Jesi

In het prachtige historische centrum van Jesi vind je werkelijk van alles. In de mondaine hoofdstraat heb je mooie winkels, waar de Italianen graag flaneren tot in de late avonduren. Ook vind je er een groot theater, zijn er diverse musea en kun je verschillende markten bezoeken. In de bars, restaurants en ijssalons kun je heerlijk genieten van het culinaire Italië. Jesi is vlakbij, op slechts 7 kilometer afstand. … echt een hele gezellige leuke stad.

Ancona

In de imposante winkelstraat van Ancona, de hoofdstad van de Marken, vind je verschillende winkels en boetiekjes, afgewisseld met mooie pleinen waar je een heerlijk kopje koffie kunt drinken. Als je wat verder de stad in loopt, vind je smalle straatjes met prachtige historische panden en diverse kerken. Je kunt zelfs een glimp terugvinden van de oude Romeinse tijd bij de ruïne van het oude Forum. Iets verderop beklim je een pad van trappen, om uit te komen op een heuvel. Vanaf hier kun je Ancona van bovenaf bewonderen, net als de drukke haven en de kustlijn. Ook bezoek je hier de kathedraal van de stad. Dit alles maakt Ancona echt de moeite waard om te bezoeken.

Grotten van Frasassi

Heel indrukwekkend zijn de grotten van Frasassi; het grootste grottencomplex van heel Europa. Het is pas ontdekt in 1970. In de grootste hal past de kathedraal van Milaan; zo groot is het. … zo ontzettend mooi!

Wijnhuizen

De laatste jaren is de kwaliteit en de internationale verkoop van wijnen uit de Marken behoorlijk toegenomen. Er zijn ontzettend veel wijngaarden met een totaaloppervlak van 24.000 hectare. Er zijn bijna 200 wijnhuizen, oftewel cantina’s. De Verdicchio is voor velen de bekendste witte wijn. Ook de rode wijnen, zoals de Rosso Conero, de Rosso Piceno en de Lacrima komen steeds meer onder de aandacht.

Via Il Posto Perfetto kun je meerdere wijnhuizen bezoeken waar je deze heerlijke wijntjes kunt proeven. Je wordt daar op je wenken bediend en het uitzicht over de omliggende druivenranken is oogstrelend.

Restaurants

Het aanbod van restaurants in Le Marche is enorm. Waar je ook bent, of het nu aan de kust is, of in een gezellig dorpje of stadje in het binnenland, overal kun je terecht voor een lunch of diner. Laat je verrassen door de lokale keuken en ontdek nieuwe smaken. Il Posto Perfetto laat je kennis maken met de  mooiste plekjes waar je heerlijk kunt eten en waar je kunt genieten van top wijntjes. … echt heel lekker allemaal!