Skip to main content

Klik op de foto voor meer info.

Vluchten naar het vliegveld van Ancona.

Wil je vanuit Nederland, Belgie of Duitsland met het vliegtuig? … boek dan een vlucht naar Ancona.
Als je tijdig boekt, dan zijn er vluchten genoeg. Ongeveer 2 uurtjes vliegen en dan nog een kwartiertje met de auto naar Santa Maria Nuova. Als je heel kort verblijft, en je wilt uitsluitend op de accommodatie verblijven, dan kun je ervoor kiezen om door de Il Posto Perfetto shuttle dienst opgehaald en weggebracht te worden. Dat is mogelijk voor 40 euro per rit. Voor een taxi betaal je minimaal 65 euro per rit.

Hoe bemachtig je een goedkope vlucht naar Ancona?

Een erg snelle en handige site is http://www.skyscanner.nl 

Op deze site kun je Ancona intoetsen en het vliegveld waar je vandaan komt. Je kunt dan naast de vergelijking van diverse vliegtickets ook de prijzen van autoverhuur vanaf het vliegveld zien en direct boeken. Sunny Cars is een goede verhuurder omdat alle verzekeringen in de prijs zijn inbegrepen, maar er zijn ook genoeg andere aanbieders. Ook kun je op dezelfde site hotels vinden waar je eventueel een nachtje kunt overnachten, mocht er op die dag nog geen plekje zijn bij Il Posto Perfetto.

De meeste directe vluchten naar Ancona zijn vanaf Eindhoven, Düsseldorf (Weeze) en Brussel (Charleroi). 
Alles hangt af van het aanbod wat er op dat moment beschikbaar is. Op vrijdag in het hoogseizoen zijn er vaak goedkope rechtstreekse vluchten vanaf Brussel (Charleroi) naar Ancona. Erg handig om daar specifiek op te zoeken. Uiteraard kun je ook andere dagen proberen. Vanaf december 2023 kun je ook vanaf Amsterdam een directe vlucht naar Ancona boeken via AeroItalia.

Vluchten naar andere Italiaanse vliegvelden

Mocht Ancona bezet of te duur zijn, dan zie je op dezelfde skyscanner site ook andere Italiaanse vliegvelden in de buurt. Als je op deze site flink gaat vergelijken, vind je altijd wat! 

De keuze valt meestal op Bologna, omdat daar de meeste vluchten zijn, maar kijk ook eens naar andere steden die hieronder vermeld staan. In het hoogseizoen zijn er vaak goedkope directe vluchten op zaterdag, maar regelmatig zijn er ook op andere dagen interessante aanbiedingen.

  • vanaf Eindhoven naar Pisa, Bologna, Rome, Milaan, Venetië.
  • vanaf Rotterdam naar Pisa en Perugia.
  • vanaf Amsterdam naar Verona, Milaan, Venetië.
  • vanaf Düsseldorf – Weeze naar Pescara, Bologna, Rome, Milaan, Venetië.
  • vanaf Brussel – Charleroi naar Perugia, Rome, Milaan, Venetië.

Wat zijn de afstanden vanaf bovenstaande vliegvelden naar Santa Maria Nuova? 

Rimini: 100 km. Perugia: 105 km. Pescara: 170 km. Bologna: 215 km. Florence: 275 km.
Rome: 285 km. Pisa: 335 km. Verona: 360 km. Venetië: 370 km. Milaan: 430 km. Bergamo: 460 km.

Als je het goed bekijkt vallen de meeste afstanden reuze mee!
Ook op deze vliegvelden kun je een auto huren om te genieten van een zorgeloze vakantie.

Wil je met de auto? … kies dan de beste route.

De afstand van bijvoorbeeld Eindhoven naar Santa Maria Nuova is 1.372 km. Je kunt er in 1 x naar toe rijden, maar je kunt ook kiezen voor een tussentijdse overnachting in bijvoorbeeld Luzern (700 km) of Como (900 km) De meeste gasten kiezen voor de route: Nederland, België, Luxemburg, Straatsburg (Frankrijk) Bazel, Luzern (Zwitserland) Como, Milaan, Bologna, Ancona, Jesi, Santa Maria Nuova.
Je kunt Duitsland beter vermijden omdat daar vaak tijdrovende wegwerkzaamheden zijn.

Als je kiest voor een rechtstreekse rit, dan kun je ’s ochtends om een uur of zeven vertrekken, dan ben je er voor middernacht.

Succes met je keuze en alvast buon viaggio!